Да, уведомих го. Обаче договора ми беше на основание чл.68 ал.1, т.3 във връзка с чл.70 ал. 1 от КТ по заместване с изпитателен срок 6 мес. в полза на работодателя, и понеже изобщо не съм запозната с правата на бременните... се консултирах с адвокат и той ми каза, че при тези условия на договора могат да ме махнат дори и по време на болничен... така и стана. Съкратиха ме на осн. чл.71 ал.1 във връзка с чл.70 ал.1 от КТ.
А има ли проблем, че май месец не съм била на работа... ако сега успея да си намеря работа ще съм с прекъснат трудов стаж заради този 1 месец.
С риск да се изложа ще попитам какво точно означава самоосигуряващо се лице... възможно ли е да се самоосигурявам без да имам фирма  :blush2: ...
Аз до април месец имам непрекъснат стаж 3 години, интересува ме сега ако продължа примерно да си плащам само здравните осигуровки за тези месеци където ми остават до раждане какво майчинство ще взимам?
 Благодаря за вниманието  :smile1:
 Бременна съм в 5 месец и ме съкратиха от работа и не мога да си намеря друга работа а времето тече. Мога ли да се самоосигурявам за останалите месеци за да взимам поне минималното майчинство или задължително трябва да съм във фирма?